Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Pastila cu hormoni de crestere functioneaza

Pastila cu hormoni de crestere functioneaza


 
Povești despre versiunile orale ale hormonului de creștere au dat târcoale din momentul în care producătorii de suplimente au început să vândă spray-uri, prafuri și pastile cu hormoni de creștere ineficiente. Toate poveștile sunt absurdități – probabil inclusiv zvonurile despre misterioasele pastile chinezești cu hormoni de creștere. Dar chimiștii dintr-un laborator din California au anunțat o descoperire în dezvoltarea unui produs oral cu hormoni de creștere. Funcționează la șobolani.
Dacă aveți nevoie de hormoni de creștere și nu vă plac injecțiile, aveți o problemă. Hormonul de creștere este un hormon proteic care se degradează rapid, ceea ce înseamnă că trebuie să-l injectați zilnic. Atleții care folosesc hormonul de creștere cu scopul de a se dopa, se injectează de obicei de mai multe ori pe zi. De aceea cercetătorii au lucrat de ceva timp încoace la o versiune orală a hormonului de creștere. Este o provocare, pentru că sistemul digestiv uman taie proteinele în bucăți mici oricând are ocazia. Iar hormonul de creștere nu este o excepție.


 

Cercetătorii vor publica în curând un articol în Jurnalul de Eliberare Controlată în care vor descrie cum au rezolvat această problemă. Au atașat molecula GH la proteina transferină. Transferina apare în corp în mod natural. Transportă fierul. Figura din stanga sus arată structura moleculară a transferinei, iar figura din dreapta arată structura hormonului de creștere uman.
Transferina poartă hormonul de creștere prin celulele intestinelor în corp, au descoperit cercetătorii atunci când au făcut experimente cu celule într-o eprubetă. În următorul stagiu al experimentului ei au dat hormoni de creștere șobolanilor care nu aveau glandă pituitară și prin urmare nu puteau produce propriul hormon de creștere. Figura de mai jos arată cum au reacționat șobolanii la injecțiile care conțineau noul analog al hormonului de creștere. Control = injecții care nu conțineau nimic; GT = o moleculă GH transferină; GHT = o moleculă diferită GH transferină; rGH = hormon de creștere recombinant obișnuit.
Noua construcție rămâne activă, au descoperit cercetătorii. Șobolanii iau în greutate.Dar oare acest nou compus încă funcționează atunci când este administrat pe cale orală? Unul din ei funcționează, conform figurii de mai jos, care arată efectul în ceea ce orivește greutatea corporală după șapte zile de administrare pe cale orală. Șobolanilor le-a fost dat hormonul de creștere oral în combinație cu un inhibitor de protează. Proteazele sunt enzime care degradează proteinele. În cazul GHT este semnificativ din punct de vedere statistic, dar injecțiile încă sunt mai eficiente.
Cercetătorii au concluzionat că este posibilă crearea unei preparații orale GH prin atașarea hormonului de creștere la molecula de transferină. Această abordare este dublu atractivă producătorilor farmaceutici pentru că cercetătorii au arătat că se pot produce analogi noi, gata făcuți, cu celule modificate genetic.
Cercetarea a fost finanțată de Pfizer.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2019 bodytimero.com