Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Combinația Acai-Glucozamina ajuta incheieturile ranite

Combinația Acai-Glucozamina ajuta incheieturile ranite

O hrană funcțională bazată pe boabe de acai și glucozamină îmbunătățește flexibilitatea încheieturilor care nu mai funcționează la nivel optim. Cercetătorii de la laboratoarele private NIS [nislabs.com] au descoperit acest lucru după efectuarea unui mic studiu pe 14 persoane cu vârste cuprinse între 44 și 84 de ani care au avut probleme cu încheieturile, dar nu foarte serioase.


Cercetătorii au lucrat pentru MonaVie [monavie.com], producătorul produsului MonaVie Active, o băutură pe baza unui amestec de fructe și boabe. MonaVie Active conține acai, rodii, wolfberry, camu camu, fructul pasiunii, aronia, acerolă, afine, caise, struguri albi și roșii, litchi, banane, kiwi, pere, coacăze și prune. Dar cel mai important ingredient este acai.

Boabele de acai [vedeți mai jos în stânga] conțin chrysoeriol, asemănător fenolilor [formulă structurală în dreapta jos]. Studiile au arătat că extractele de acai au un efect antioxidant puternic.Cercetătorii au oferit subiecților lor 12 flacoane de MonaVie Active. În fiecare zi subiecții au băut 120 ml din acea băutură, care conținea extractele de fructe și, de asemenea, glucozamină HCl.Glucozamina este elementul de bază pentru încheieturi. Institutul științific este sceptic în ceea ce privește glucozamina, dar studii independente au arătat că suplimentarea îmbunătățește activitatea încheieturilor.  Există de asemenea și studii dezamăgitoare dar majoritatea dintre ele au fost finanțate de către companii farmaceutice cu alte produse concurente de pe piață.După câteva săptămâni, subiecții au observat că mobilitatea încheieturilor lor a fost îmbunătățită și mai puțin dureroasă. Cu cât stresul oxidativ era mai scăzut în celulele lor sanguine, cu atât mai puțină durere aveau. Se pare că efectul antioxidant al fructului de acai inhibă procesele inflamatorii care provoacă durerea.Tabelul de mai sus arată că subiecții au câștigat mobilitate în încheieturile lor vătămate. Cu cât mai mici zonele de mișcare cu distanță redusă  [ARROM], cu atât mai mare libertatea de mișcare a încheieturii vătămate. Suplimentarea cu acai+glucozamină a îmbunătățit de asemenea ușurința cu care subiecții puteau executa mișcări obișnuite precum statul în picioare, mersul sau urcatul treptelor [ADL].Cei care decid să cumpere glucozamină ieftină și vor să o combine cu suplimente acai, vor trebui să identifice singuri care este doza eficientă de extract de acai. MonaVie nu este pregătit să dezvăluie cât de mult acai conține MonaVie Active. ”Aceasta este considerată una dintre cele mai importante posesiuni intelectuale ale companiei” afirmă producătorul pe website-ul acestuia.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com