Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Beneficiile usturoiului

Beneficiile usturoiului

Usturoiul (Allium sativum) este o planta ,,minune,, folosita in medicina traditionala inca din secolul 15 î.Hr. in Egipt, datorita proprietatilor sale nutritive si curative asupra organismului. Civilizatiile antice din Babilon, Persia, Grecia, Roma, India, China și Fenicia cultivau aceasta planta pentru a o folosi ca aliment sau condiment, dar si pentru a le creste puterea si pentru a vindeca numeroase boli.
 

Usturoiul este caracterizat printr-un conținut ridicat de sulf, care are proprietăți uimitoare asupra tonifierii pielii si asupra sanatatii parului, facandu-l mai stralucitor.

 

De asemenea, compusii bioactivi cu continut mare de sulf activeaza procesul de detoxifiere si tonifiere a ficatului. Ficatul folosește sulf în procesul de neutralizare a toxinelor, iar usturoiul este adecvat pentru a stimula acest proces. Acesti compusi au un efect extraordinar de prevenire a bolilor de inima, hipertensiunii arteriale si scaderii nivelului de colesterol. Usturoiul subtiaza sangele, prevenind astfel formarea cheagurilor.

 

Substanțele  active din usturoi sunt alicina și alinaza. Acestea au  proprietăți antibacteriene si antiinfectioase,care protejează împotriva bacteriilor, virușilor si infectiilor.

De asemenea, influenteaza benefic metabolismul, fiind excelent pentru a tine greutatea sub control.

Usturoiul este o sursa bogata de vitamine si minerale, inclusiv calciu, potasiu, zinc, fier si iod, cu efecte benefice asupra intaririi sanatatii generale si imbunatatirii functiei imunitare, stimuland productia de anticorpi. Acesta este un remediu traditional excelent in cazul racelii si gripei.


 

Usturoiul este eficient in tinerea sub control a glucozei din sange, putand avea efecte benefice asupra diabetului. Este un antiseptic pulmonar si intestinal si ajuta la imbunatatirea digerarii alimentelor.

Pe piata de suplimente alimentare se gasesc din ce in ce mai multe produse care contin extract de usturoi, iar noi vi le recomandam pe cele mai bune, care folosesc doar extract purificat si anume:
- NATROL GarliPure ® 500mg. / 200 Caps.

-HAYA LABS Odorless Garlic 500mg. / 120 Softgels

- SOLGAR MaxGar Garlic 90 Caps.

- SOLGAR Garlic Oil 100 Caps.

- BULK POWDERS Garlic Extract 1000mg / 90 Tabs.

 

.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com