Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Doriți biceps mai mare?

Doriți biceps mai mare?

După antrenament pentru picioare aveți mult mai mult testosteron și hormon de creștere în sânge. Dacă după acea antrenați un grup mic de mușchi, o să îl dezvoltați mult mai repede. Liliehammer College dovedește această teorie cu un studiu clinic cu voluntari.

 

Cercetarea:

 

Au fost aleși 11 norvegieni, care au fost la vârstă între 20 și 34 de ani. Ei n-au fost în sala de fitness pana atunci. Cercetători le-au pus să meargă la sala de 4 ori pe săptămână în perioadă de 11 săptămâni. Au avut o rutină ciudată în sala, dar exact ea a dovedit teoria cercetătorilor.

 

Cum s-a desfășurat antrenamentul?

 

2 din 4 zile în săptămâna bărbați antrenau numai bicepsul stâng. Au avut încordare și aprindere în unghi diferite pentru biceps. (A-Arm).

 

În restu zilele de antrenament oameni făceau exerciții pentru picioare- presa înclinată pentru picioare, extensii și genuflexiuni.

Imediat după acea „sportivi” antrenau bicepsul drept cu absolut aceeași exerciți care au fost executate în zilele de brațe.(L+A- Legs+Arms)

 

Bărbați aveau antrenament cu greutăți, cu care făceau doar 10 repetări. Înainte, în timp, și după antrenament au consumat shake de proteine și carbohidrați.

 Rezultatul:

 

După ce cercetători au măsurat bicepși „sportivilordupă 11 săptămâni, au descoperit că sesiunea L+A a dezvoltat masa musculară mult mai bine decât sesiune A. Oameni de știință au mai descoperit că strategia L+A a crescut nu numai volumul muscular, ci și forță.

De ce bicepsul se dezvoltă mai ușor după antrenament de picioare puteți verifica la imaginea de sus. După fiecare antrenament L+A, nivelele de testosteron și hormonul creșterii sunt în cantități mult mai mari decât la antrenament cu serie A.

T-0 = înainte de antrenament

T-1 = după antrenament pentru biceps

T-2 = după antrenament pentru picioare( la grupă A o oră după antrenament)

T-3 = jumătate de oră după antrenament( la grupă A o oră după antrenament)

 

Istorie:

 

Înainte de 10 ani a fost efectuat o cercetare similară în Danemarca. Cu mici diferențe, concluzia era similară. Este interesant că cercetători danezi au descoperit că grupul muscular care se antrenează primu crește și se dezvoltă mai repede decât grupul care s-a antrenat mai târziu.

În această idee antrenamentul pentru biceps și după acea pentru picioare nu sună chiar așa de ciudat, dacă doriți să aveți brațe voluminoase.

 

Sperăm că v-am ajutat cu această informație, care puteți să folosiți în regimul dvs pentru rezultate mai bune.

 

Echipa BodyTime!

 

Sursă: Eur J Appl Physiol. 2011 Sep;111(9):2249-59..

.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com