Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Oasele rupte se vindecă mai repede cu lapte de ciulini

Oasele rupte se vindecă mai repede cu lapte de ciulini

Toți cei care au câteva cunoștințe despre suplimente știu că extractul de lapte de ciulini – nume științific Silybum marianum – este un supliment care protejează ficatul. Dar studii recente sugerează că laptele de ciulini poate face mult mai mult. Studiile pe animale au arătat, de exemplu, că laptele de ciulini protejează împotriva bolii Alzheimer. Și un studiu pe care cercetătorii coreeni l-au publicat recent în Biologie și Medicină Experimentală arată că laptele de ciulini ajută la o vindecare mai rapidă a oaselor.

Ingredientele active în suplimentele care conțin lapte de ciulini sunt flavonolignani precum silicristina, izosilicristina, silidianina, silibinina și izosilibinina. Toate se aseamănă între ele foarte mult. Toți acești compuși împreună sunt denumiți silimarină.

                                           Fructele citrice conțin compuși asemănători silimarinei, precum hesperidina. Pentru că acest compus sporește forța oaselor animalelor de laborator oamenii de știință de la Universitatea Hallym din Coreea de Sud bănuiesc că silimarina ar putea avea un efect de dezvoltare a oaselor. Într-un studiu finanțat de ministerul economiei din Coreea, coreenii au testat ipoteza în studii pe celule și animale.

Cercetătorii au rupt tibiile șoarecilor și au studiat recuperarea acestora timp de trei săptămâni după fracturare. Unor șoareci li s-a dat o doză zilnică orală de 10 mg de silimarină la greutatea corporală de 1 kg.

                                            


În cazul în care convertim această doză pentru a fi potrivită oamenilor vom ajunge la 0.8 mg de silimarină pe kg pe zi. Deci dacă dumneavoastră cântăriți 80 de kg ați avea nevoie de 65 mg de ingrediente active pe zi. Această cantitate nu este o problemă. Dacă folosiți un supliment concentrat, o capsulă pe zi este deajuns.

Figurile de mai jos arată că această doză a condus la o recuperare mai rapidă. Suplimentarea a sporit de asemenea masa osoasă (BMD) și densitatea minerală (BMC) în osul fracturat.


Silimarina a mărit concentrația de osteocalcină și fosfatază alcalină în sângele șoarecilor și producția proteinei 2 osoase morfogenetice și colagen-I în celulele osoase.
 
Echipa Bodytimero.com.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com