Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Melatonina pastreaza celulele creierului tinere

Melatonina pastreaza celulele creierului tinere

Celulele creierului șoarecilor nu îmbătrânesc dacă șoarecii primesc melatonină în apa lor de băut, scriu cercetătorii de la Universitatea din Granada, Spania, în Jurnalul de Cercetare Pineală. Cercetătorii le-au dat animalelor de laborator o doză solidă de 10 mg la 1kg greutate corporală.

Melatonina este un hormon produs de glanda pineală atunci când lumina zilei este absentă. Această diagramă arată biosinteza hormonului. Melatonina induce somnolența și ajută corpul să se pregătească pentru noapte. Și pentru că melatonina este un antioxidant de asemenea și poate proteja materialul genetic împotriva daunelor, cercetătorii au studiat hormonul timp de mai mulți ani.

                  

Același lucru este adevărat și pentru spaniarzi, care au dat melatonină șoarecilor, pentru că îmbătrânesc mai repede. Șoarecilor le-a fost dat un placebo timp de 5 sau 10 luni [p5v sau p10v] sau melatonină timp de 10 luni [p10m]. Tratamentul a început imediat după naștere. După 5 și 10 luni de tratament cu placebo și după 10 luni de tratament cu melatonină, cercetătorii au examinat mitocondriile din celulele creierului șoarecilor. Mitocondriile sunt generatoarele de energie ale celulelor. În procesul de îmbătrânire, funcționarea celulelor creierului începe să se deterioreze, de aceea creierele oamenilor mai în vârstă nu funcționează atât de bine precum creierele tinerilor.

           

Cercetătorii au observat că, în mitocondriile șoarecilor care nu au avut melatonină, producția de antioxidanți endogeni a scăzut din ce în ce mai mult în timp ce animalele îmbătrâneau. Figura de mai jos arată ce s-a întâmplat cu glutationa peroxidază. Melatonina a avut aproape același efect asupra glutation reductazei de asemenea.



Cercetătorii au descoperit de asemenea mai multe grăsimi oxidate în membranele mitocondriilor șoarecilor mai în vârstă. Melatonina inhibă această creștere. Concentrația radicalilor liberi NO a crescut de asemenea pe măsură ce șoarecii au îmbătrânit - și încă o dată melatonina inhibă această creștere.



În mitocondrii există patru enzime importante care împreună generează energie. Aceste enzime și moleculele care le ajută sunt numite de oamenii de știință complecși 1,2,3 și 4. Complecșii 1,2,3 și 4 au început să lucreze nu foarte bine pe măsură ce șoarecii îmbătrâneau - și, din nou, melatonina a îmbunătățit această situație.



Energia pe care mitocondria o produce este eliberată sub formă de ATP. Și, ați ghicit: îmbătrânirea conduce la scăderea producției de ATP, cu excepția producției de ATP la șoarecii care au primit melatonină.



”Melatonina a arătat efecte benefice însemnate asupra disfuncției mitocondriale cerebrale care apare odată cu îmbătrânirea”, au concluzionat spaniarzii în articolul lor. Aceste efecte și faptul că melatoninei practic îi lipsește toxicitatea chiar și în doze mari, sprijină uzul clinic pentru prevenirea incapacităților care apar odată cu îmbătrânirea.”.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com