Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Cofeina - cel mai efectiv si folosit produs pentru arderea grasimilor

Cofeina - cel mai efectiv si folosit produs pentru arderea grasimilor

Cafeina (sau cofeina) este un alcaloid din grupa purinelor, care se gaseste in cafea, ceai, nuci de cola, mate, guarana si cacao. Este unul dintre cei mai vechi stimulenti naturali folositi de om.

Antioxidantii din cofeina cauta si distrug radicalii liberi asociati cu bolile de inima si cu Alzheimerul.

Cofeina actioneaza ca:
    * stimulant al Sistemului nervos central
    * cresterea pulsului si tensiunii arteriale
    * dilatator bronhial
    * diuretic
    * stimulant al peristaltismului intestinalCofeina imbunatateste memoria de scurta durata si accelereaza timpul de reactie actionand asupra cortexului prefrontal al creierului, conform unui nou studiu.Cercetatorii au folosit rezonanta magnetica functionala pe 15 voluntari ca sa determine felul in care activeaza cofeina diferite arii ale creierului . „ Cofeina moduleaza o functionare mai intensa a creierului prin efectele sale asupra diferitelor arii ale creierului” ,explica Florian Koppelstätter ,care a realizat cercetarea impreuna cu colegii sai de la Universitatea Medicala din Innsbruck ,Austria.Inainte de testare, grupul s-a abtinut de la cofeina si nicotina cel putin 24 de ore.Apoi le-a fost data o ceasca tare de cafea –continand 200 mg de cofeina sau o bautura cu efect placebo fara cofeina.Dupa 20 de minute toti participantii au fost scanati prin rezonanta magnetica in timp ce luau parte la un test de memorie si concentrare.Dupa cateva zile experimentul a fost repetat ,in aceleasi conditii ,dar fiecarui participant i-a fost data cealalta bautura. In timpul testului de memorie ,participantilor le-a fost aratata o secven?a rapida cu majuscule ,apoi a aparut foarte repede o singura litera pe ecran si li s-a spus sa decida daca litera era aceeasi cu cea care aparuse penultima in secventa de mai devreme.Au trebuit sa raspunda apasand „Y” pentru DA ?i „N” pentru NU. „Toti cei din grup au avut activata partea memoriei de lucru din creier” ,a explicat cercetatorul . „Dar cei care au consumat cofeina au avut o activare net superioara in partea lobului prefrontal .In cazul sportivilor, cofeina s-a dovedit un supliment cu eficienta deosebita, foarte util in cresterea performantelor. Studii despre calitatile cofeinei in sportul de performanta exista de mai bine de 25 de ani. Un studiu realizat de catre celebrul fiziolog Dr. David Costill a urmarit 9 ciclisti de talie mondiala (doi barbati si sapte femei) care au fost instruiti sa pedaleze pana la epuizare (la o intensitate a efortului 80% din cel maximal). Fiecare subiect a consumat cafea continand 330 mg de cafeina sau un placebo (cafea decofeinizata), cu 60 de minute inaintea testului. Subiectii care au primit cafeina au reusit sa pedaleze timp de 90 de minute, spre deosebire de cei care au primit placebo, reusind sa pedaleze doar 76 minute. Acest rezultat reflecta o crestere a performantei cu 18%.

Un alt efect dovedit al cofeinei este cu pana la 30%!!

Un alt efect dovedit al cofeinei este cresterea ratei metabolice – iata deci un ajutor pentru cei care vor sa slabeasca. Un studiu prezentat de catre Societatea Internationala de Nutritie Sportiva arata ca un amestec de cofeina cu acid hidroxicitric, crom si Citrus aurantium (portocala amara) poate produce o crestere a ratei metabolice cu pana la 30%!!.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2022 bodytimero.com