Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Cum V-am spus: BCAA- urile sunt anticatabolice

Cum V-am spus: BCAA- urile sunt anticatabolice

Atleții de forță au folosit BCAA- uri în timpul antrenamentelor de zeci de ani. Se presupune că BCAA- urile inhibă deteriorarea țesutului muscular, și asta nu este o fantezie a imaginației producătorilor de suplimente. Oamenii de știință ai laboratorului Astrand din Suedia sunt pe cale de a publica rezultatele unui studiu care confirmă acest lucru în Jurnalul American de Psihologie – Endocrinologie și Metabolism.

Așa cum sugerează numele lor, BCAA-uri, sau lanțuri ramificate de aminoacizi, sunt aminoacizi cu un lanț lateral ramificat. Lanțul lateral duce la capăt munca enzimelor în celulele musculare, transformând mai ușor aminoacizii în energie în timpul efortului intens. De aceea celulele voastre musculare sunt fericite să transforme BCAA- uri în energie în pe parcursul sesiunii de antrenament intensiv, și de aceea atleții sunt pasionați de suplimentele BCAA. Cu cât aveți mai multe BCAA- uri în mușchii dumneavoastră, cu atât mai lent celulele musculare avariază fibra musculară. Stimulul anticatabolic din antrenamentul dumneavoastră rămâne același, dar aveți mai puțină deteriorare musculară iar în acest fel construiți mai multă masă musculară.De fapt, asta nu este întreaga poveste, pentru că BCAA- urile au și alte efecte. Leucina este un stimulant anabolic pentru celulele musculare, leucina și izoleucina stimulează arderea grăsimilor în celulele musculare și izoleucina mărește absorbția de glucoză a celulelor musculare. Dar accentul în acest nou studiu suedez se pune pe efectul anticatabolic al BCAA- urilor.

Cercetătorii au făcut un experiment cu șapte subiecți sănătoși, care nu au făcut în mod normal antrenament cu greutăți. Cercetătorii i-au convins să-și antreneze picioarele cu ajutorul presei pentru picioare. După o încălzire amplă au făcut 4 seturi a câte 10 repetiții la 89% din 1RM-ul lor, urmate de 4 seturi a câte 15 reptiții la 65% din 1 RM-ul lor.Subiecții testului au antrenat un picior și pe celălalt l-au odihnit.

Cu un prilej subiecții au consumat o băutură sportivă care nu a conținut nici un ingredient activ; cu un alt prilej le-a fost dată o băutură cu conținut de BCAA- uri. Dacă doriți să știți compoziția exactă: BCAA- urile conțineau 45% leucină, 30% valină și 25% izoleucină. Au folosit produse Ajinomoto din Japonia.

Subiecții au băut imediat înainte, în timpul și imediat după antrenament 150 ml de băutură sportivă; și după aceea încă 150 ml la 15 și 45 de minute după antrenament. În total subiecții au consumat 900 ml de băutură sportivă. La fiecare kg de greutate corporală ei au consumat 85 mg de BCAA- uri. Dacă aveți 80 kg asta se ridică la 6,8 g de BCAA- uri, care nu este o doză extremă.Suplimentarea a mărit concentrația de BCAA în mușchi și în sânge și a activat clasicul semnal anabolic al moleculelor în celulele musculare, mTOR și p70S6k. Nimic nou. Ceea ce a fost nou, a fost faptul că BCAA- urile au redus concentrația proteinei catabolice MAFbx și a inhibat intensificarea catabolicului MuRF-1 ca rezultat al antrenamentului. MAFbx și MuRF-1 sunt ubicuitine. Ele se atașează de proteine și după acea atrag sfâșietorul molecular  -  proteazomalul -  la proteinele musculare care urmează să fie epuizate.

„Aceste observații, împreună cu extinderea BCAA- ului indus în p70S6k, fosforilarea și atenuarea expresiei MAFbx și MuRF-1 proteină totală, furnizează un suport adițional pentru a vedea că BCAA are un efect anabolic asupra scheletului muscular uman, efect care pare a fi similar în odihnirea și antrenarea mușchiului uman’’, au concluzionat suedezii.Cercetătorii nu au fost finanțați de către industria de suplimente, ci de către Centrul Național Suedez pentru Cercetare în Sport, Școala Suedeză de Sport și Științe ale Sănătății și Institutul Karolinska.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2019 bodytimero.com