Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Totul despre BCAA

Totul despre BCAA

Muschii au nevoie de aminoacizii pentru dezvoltare si putere, iar dintre acestia, o treime din necesarul total este reprezentat de BCAA (Branch Chained Amino Acids), care sunt aminoacizi esentiali, cu catena  ramificata, extrem de importanti pentru  producerea de energie musculara.
Datorită structurii sale unice, aminoacizii cu lanț ramificat au devenit indispensabili pentru mulți sportivi și oameni activi. Acestia joacă un rol cheie în recuperarea și creșterea țesutului muscular.

   BCCA-urile sunt aminoacizi esențiali, ceea ce înseamnă că organismul nu ii poate produce singur, iar ei trebuie să fie obtinuti prin dieta sau suplimente alimentare.
Producatorii de suplimente alimentare pentru sportivi si culturisti, folosesc BCAA ca un ingredient de top pentru crestrea masei musculare si a performantei sportive.
  După cum știm, cel mai bun moment pentru a primi BCAA este în jurul și în timpul antrenamentelor, atunci când ritmul cardiac si circulatia sanguina sunt mai crescute, aminoacizii ajungand mai repede si mai facil la celulele musculare unde servesc drept combustibil.
  BCAA  asigura aport de energie pe toata durata antrenamentelor, conducand, de asemenea, la suprimarea obosealii și creșterea rezistentei. Un nivel adecvat de BCAA, stimuleaza producerea de HGH ( hormon de crestere), care accelereaza cresterea musculara. 
   Cei trei aminoacizi BCCA sunt leucina, isoleucina și valina, cu rol  esențial in atingerea unui echilibru de azot pozitiv și construirea masei musculare.


De asemenea, acesti aminoacizi previn degradarea musculara, prin mentinerea unui nivel optim de glicocen. Leucina, cel mai important aminoacid dintre cei trei, creste productia de insulina si stimuleaza sinteza proteinelor in muschi, contribuie la întărirea oaselor, a sanatatii pielii și a țesutului muscular. In plus, susține sinteza de glutamina.
  Izoleucina este implicat  în sinteza hemoglobinei și are rolul de a reglementa nivelul de glucoza din sange. Acesta accelereaza metabolismul și promoveaza arderea grasimilor si reducerea tesutului adipos.
   Valina este cel mai comun aminoacid din tesutul muscular, care este responsabil pentru cresterea, dezvoltarea si recuperarea musculara . Valina este o sursa de energie musculara, mentine echilibrul de azot și promoveaza vigilenta mentala.
   Aminoacizii BCAA contribuie la imbunatirea starii de spirit si la stimularea activitatii mentale. 

   Suplimentand dieta in mod regulat cu BCAA, veti asigura organismului dumneavoastra elementele vitale pentru o excelenta construcție musculara , iar noi va recomandam sursele de cea mai inalta calitate, a acestor aminoacizi:
.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2019 bodytimero.com