Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Shake-ul proteic inainte de culcare stimuleaza dezvoltarea musculara

Shake-ul proteic inainte de culcare stimuleaza dezvoltarea musculara

Mulți atleți doresc să consume ultimul shake proteic chiar înainte de a se pregăti de culcare. Acest lucru oferă mușchilor lor un surplus de aminoacizi în timp ce ei dorm, iar asta e bine pentru dezvoltarea musculară, spun ei. Și au dreptate: nutriționiștii olandezi au confirmat teoria . Cercetarea a fost efectuată de nutriționistul sportiv Peter Res și este o premieră.


Este primul studiu științific făcut care analizează efectul unui shake proteic nocturn asupra mușchilor atleților și astfel este diferit față de celelalte studii care analizează efectul consumului de proteine sau aminoacizi chiar înainte sau după antrenament. Cercetătorii și-au efectuat experimentul cu 16 barbati  cu vârstele cuprinse între 20 și 29 de ani, activi în termeni rezonabili – dar neantrenați cu greutăți – .În timpul zilei subiecții au mâncat normal și și-au antrenat picioarele seara în condiții de laborator: au executat opt seturi la aparatul pentru extensie picioare și încă opt seturi la aparatul presă picioare. Imediat după sesiunea lor de antrenament subiecților li s-a dat un shake conținând 60 g carbohidrați rapizi și 20 g zer.
În jurul miezului nopții, chiar înainte de culcare, subiecții au băut 450 ml lichid. Lichidul pe care subiecții din grupul de control l-au băut nu conținea nimic altceva în afară de câțiva agenți coloranți și aromatizator (1). Lichidul consumat de subiecții din grupul experimental conținea 40 g caseină, o proteină care cu digestie lenta (2). Proteina din shake era radioactivă, ceea ce însemna că cercetătorii puteau urmării aminoacizii din corpul subiecților. Bărbații din grupul 1 au avut niveluri considerabil mai înalte de aminoacizi în sânge în timpul somnului decât bărbații din grupul 2. Cercetătorii au fost capabili să urmărească aparițiile și disparițiile aminoacizilor din sângele adormiților. Cercetătorii au luat de asemenea mici mostre din țesutul muscular al picioarelor înainte ca subiecții să adoarmă și după trezirea acestora. Astfel cercetătorii au aflat că absorbția surplusului de caseină conducea la sporirea sintezei proteinelor în mușchi și sporirea dezvoltării țesutului muscular.
”Proteina ingerată imediat înainte de culcare este digerată și absorbită eficient, stimulând astfel sinteza proteinelor în mușchi și îmbunătățind echilibrul proteic în tot corpul în timpul recuperării peste noapte după exercițiu”, scriu cercetătorii. .
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2019 bodytimero.com