Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Cum sa iti imbunatatesti calitatea somnului

Cum sa iti imbunatatesti calitatea somnului

Somnul este o stare fiziologică vitala, de repaus total, de care oamenii au nevoie pentru refacerea organismului si pentru regenerarea celulelor.

Nu există reguli generale pentru timpul de care avem nevoie pentru ca un somn sa fie suficient, deoarece nevoile fiecărui individ sunt diferite. Unii oameni sunt odihniti si satisfacuti cu doar cinci ore de somn pe noapte, în timp ce alții par să aibă nevoie de 9, 10 sau mai multe ore de somn.

Majoritatea adultilor au nevoie de aproximativ 8 ore de somn pe zi. În general, copiii și adolescenții au nevoie de mai mult somn comparativ cu adulții. Aceeasi nevoie este înregistrată si la persoanele peste 60 de ani.
 

Conform diferitelor studiilor, intre 15 si 30% dintre adulți suferă de insomnie. Aceasta poate fi definita ca incapacitatea de a adormi imediat dupa ce mergeti la culcare si de multe ori trezirea noaptea si dificultatea de a adormi din nou. Acest lucru poate perturba productivitate, creează probleme în relațiile cu ceilalți și contribuie la apariția altor probleme de sanatate. Insomnia poate avea o varietate de motive - utilizarea excesivă de bauturi cofeinizate, dureri musculare, dureri fizice, artrita, astm si alte probleme respiratorii, hipoglicemie, hipertiroidism, indigestie, rinichi sau boli de inima. Cu toate acestea, de multe ori starea de insomnie cronica poate fi simptom al altor boli. Insomnie cronica este considerata atunci cand nu puteti dormi cele mai multe nopti dintr-o luna.

Utilizarea pastilelor, antidepresivelor și
a altor medicamente de dormit, trebuie evitata, deoarece acestea rezolva problema doar temporar, în timp ce prezintă un risc semnificativ pentru sănătatea sistemului nervos și echilibrului hormonal. Se recomanda folosirea metodelor si substantelor naturale pentru imbunatatirea somnului, deoarece acestea nu prezinta riscuri si au efect de imbuanatatire a sanatatii generale a organismului.

Un somn insuficient duce la iritabilitate, oboseală în timpul zilei, tulburări de concentrare, stare proasta de dispozitie.

Pentru combaterea acestor efecte si pentru un somn sanatos si odihnitor, noi va recomandam cele mai eficiente suplimente naturale.

Unul dintre cele mai eficiente suplimente care imbunatateste calitatea somnului este 5-hidroxitriptofan, care este derivat din aminoacidul triptofan, care se găsește în unele alimente. Functia sa in organism este de precursor al serotoninei si melatoninei. Serotonina este un neurotransmitator care joacă un rol important în reglarea somnului, starea de spirit, temperatura corpului și alte funcții importante din organism. Melatonina este un derivat hormonal din serotonina, cu rol neurotransmitator care susține somnul și calitatea acestuia si regleaza ceasul biologic al organismului.


Cantitatea optima de serotonină și melatonină asigura un somn usor, calm și sanatos, iar pentru acest lucru va recomandam HAYA LABS 5-HTP 50mg. / 90 Caps. Acest supliment, reprezinta o sursa excelenta de 5-hidroxitriptofan, derivata din una dintre cele mai puternice surse - semințele de Griffonia Simplicifolia, planta ce creste in Africa.

Pe langa acesta, pe site-ul nostu gasiti numerose suplimente alimentare, de inalta calitate pe baza de 5-hidroxitriptofan, pentru imbunatatirea somnului si a starii de spirit, cum ar fi:

  • NOW 5-HTP (cu diferite concentratii de 5-HTP);

  • NATROL 5-HTP Time Release;

  • NATURES WAY Mood Aid With 5-HTP & St. John's Wort;

  • NATROL 5-HTP Mood Positive;

  • NATROL 5-HTP Fast Dissolve;

  • SOLGAR 5-HTP.

.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Produse mentionate
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2022 bodytimero.com