Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Creatina și Cofeina

Creatina și Cofeina

Cercetători din Taiwan au descoperit că sportivi care au adăugat cafeină în perioadă de încărcare cu creatină au avut realizări îmbunătățite. Jucători de fotbal , sportivi și atleți, care doresc să aibă rezultate pozitive pentru o perioadă delungată, pot să folosească această combinație simplă.

 

Cafeina și Creatina

 

Celulele creatinei funcționează că baterie pentru mușchi. Combinația de grupe de fosfat cu creatină la nivel celular ajută corpului să acumulează mai mult ATP(AdenoinTriFosfat), care înseamnă mai multă energie pentru noi. Creatina este din puținele suplimente care influențează nivelele de ATP în mod direct. Acest proces este foarte important când mușchi se contractă activ în timp de antrenament intens sau sport.

 

Unde se ascunde problemă și de ce această combinația provoacă atât de multe dezbateri?

 

Cafeina face celulelor mult mai sensibile la efectele adrenalinei și stimulează metabolismul masei musculare. Stimulantul clasic, care putem descoperi în fiecare pahar de cafea acționează complex la mai multe procese în corpul dvs. El stimulează metabolismul mușchilor pentru o rezistență mai mare și durabilitate la activitate mai complexă. Utilizarea lungă al suplimentului activizează enzimă AMRK, care stimulează arderea grăsimilor, dar din păcate reduce nivelele de ATP.

 

Din acest motiv dozele mari de cafeina luate pentru un timp mai lung aduc la scadență efectul de la creatinei. Totuși puteți să profitați de la amândouă substanțe, dacă opriți cafeina pentru câteva zile înainte de competiție și începeți să o luați din nou o oră înainte de participarea. Așa o să aveți o performanță mai bună și energie până la sfârșitul campionatului.

Dovada științifică:

 

Cercetători taiwanezi au dat la 12 studenți sportivi 0,3g de creatină pe 1kg greutate corporala pentru 5 zile. Pentru un student cu greutate medie de 80kg cantitatea creatinei era 24g, împărțită în 4 doze pe zi pentru efect optim.

 

În ziua a 6, studenți au luat 6mlg cafeină pe 1kg greutate corporală, 60 de minute înainte de sprint. Din nou pentru un sportiv cu greutate medie de 80kg, cantitatea cafeinei era 480mlg.

 

Cercetarea a fost repetata cu câteva grupe la care a fost oferit aceeași cantitate de suplimente sau placebo.

 

 

Jos aveți rezultatele din experimentul făcute în diagrame.

CON- grupul de control, CRE+CAF- Creatină+Cafeină, CRE+PLA- Creatină+Placebă tablete

Studenți care au luat combinația clasică au avut un ritm cardiac mai rapid, iar în sângele lor au fost cu nivele ridicate de acid lactic și glucoză.

 

Concluzie:

 

Cafeină nu o să scade nivelele ergogenice al creatinei, dacă este administrată după perioadă de încărcare.

Sfatul practic de la această cercetare este să luați cafeină înainte de activitate fizică.

 

 

Sfaturi din partea echipei BodyTime:

 

Cum lucrează creatină?

 

Substanță se acumulează în corpul dvs și se convertează în ATP. Ce nu au luat în considerare cercetători în experimentul menționat mai sus este că majoritate de oameni folosesc unu din aceste doua suplimente zilnic.

 

Așa apare întrebarea, cum trebuie să le combinăm pentru efect optim?

 

Pentru acumularea creatinei în corp, nu este necesar să folosiți doze mari de încărcare. Doza echilibrată de 5g pe zi este destulă pentru menținerea de un nivel optim în organism. Va sfătuim să faceți pauze mici de la suplimentelor. De exemplu, dacă mergeți la sală seară, luați o doză de creatină cu mic dejunul, iar doza cu cafeină o să fie mai eficientă dacă o luați înainte de antrenament. În zilele de odihnă eliminați cafeina din meniul dvs. Așa va salvați din redusul nivelelor de ATP, și o să evitați obișnuință corpului de cafeină(scadență efectului).

 

Pentru oameni care încă sunt speriați de creatină și mitul că dețineți mai multă apă când îl luați, aici este un articol care explică efectele lui mai detaliat.

Experimentați cu diferite forme de creatină!

 

Pe piață mondială de suplimente, puteți găsi o varietate imensă de produse cu creatină. De la simpla creatina monohidrata, până la cele mai complexe produse legate de tot felul de cercetări, mituri și multe speculații. O formă care noi preferăm și dorm să va recomandăm este creatină hidrohloridă. Pe saitul nostru puteți să găsiți acest produs de la producătorul englez Haya Labs. Fiecare sportiv care dorește să îmbunătățească rezultatele sale poate folosi acest produs.

 

Pentru oameni care vor să evite gustul specific al creatinei, recomandăm variantă de capsule de la producătorul AMIX.

 

Sursă:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21207054

 

Echipa BodyTime!

.
Produse recomandate de BODYTIME
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Produse mentionate
71
.
34
RON
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2022 bodytimero.com