Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Ornitina inlatura amoniacul din sangele atletilor

Ornitina inlatura amoniacul din sangele atletilor

Atleții care consumă o cantitate substanțială de L-ornitină cu o oră înainte de antrenament obosesc mai puțin. Aminoacidul oprește creșterea concentrației de amoniac în sânge, au scris cercetătorii japonezi în Jurnalul European de Nutriție Clinică.

Ornitina este eliberată ca urmare a degradării proteinelor și suplimentul de ornitină stimulează activitatea enzimelor care ajută la curățarea rebuturilor proteice. Acesta este raționamentul dat pentru suplimentele sportive care conțin L-arginină, L-ornitină [formulă structurală arătată aici]



și L-citrulină: se crede că acești aminoacizi ajută la îndepărtarea ureei, amoniacului și acidului lactic de asemenea din fluxul sanguin. Și asta ar trebui să ajute la mărirea performanței atleților.

De fapt aminoacizii fac mult mai mult, dar în acest articol nu este vorba despre asta. Diagrama de mai jos arată cum citrulina, ornitina și arginina pot fi convertite în ele înseși în corp.



Japonezii au ales 13 studenți activi din punct de vedere fizic, cu vârsta medie de 22 de ani cărora le-au dat un gram de L-ornitină la fiecare zece kilograme de greutate corporală. O oră mai târziu studenții au trebuit să lucreze la un ergometru. La fiecare minut cercetătorii au mărit viteza și studenții au trebuit să continue să lucreze până când nu au mai putut. Cercetătorii au repetat după aceea procedura dar le-au dat subiecților un placebo.



Suplimentul nu a avut nici un efect asupra capacității de anduranță a subiecților, dar a redus creșterea concentrației de amoniac. Efectul a fost semnificant din punct de vedere stastistic, dar se pare că în acest experiment mărirea performanței nu a fost de ajuns.



Cercetătorii cred că suplimentul ar avea un efect pe perioade mai lungi de efort fizic.



”Deși producția și acumularea amoniacului au fost observate alături de intensitatea și timpul exercițiului prezent, îmbunătățirea performanței cu ajutorul accentuării metabolismului amoniacului prin ingerarea clorhidratului de L-ornitină nu pot fi de așteptat”, au scris japonezii. ”Un astfel de efect poate fi obținut dacă există un timp de exercițiu adecvat care să permită sângelui din mușchii scheletici să fie transportat în ficat.”



Cercetarea a fost finanțată de către Kyowa Hakko Bio.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com