Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Mai slabi si mai subtiri cu vitamina D

Mai slabi si mai subtiri cu vitamina D

Cand vorbim de vitamine, deja stim ca deficitul lor aduce negative serioase si efecte adverse. Este adevarat ca, cu mancarea nutritiva si calorii calitative nevoiete zilnic, nu trebuie sa aveti lipse de la cele mai importante minerale, vitamine si microelemente, dar hai sa ne reamintim ceva important- lumea care ne inconjuara este plina de produse alimentare, create cat mai repede si mai mult, fara multe substante esentiale pentru organismul nostu. Mancarea rafinata este peste tot. Saraca la macronutrienti sau alcatuta esential de la faina rafinata, umpluturi sau subproduse modificate genetic, aceasta aduce foarte rar substante necesari pentru un organism sanatos.
 

Bineinteles ca sunt si exceptii, dar sunt rare. Este adevarat ca sunt oameni informati care aleg cu mare atentie producatorii si sursele de mancare, dar din pacate ei sunt o parte prea mica din sociatate. Avand in vedere acesti factori, este normal cand luam mai mari cantitati de o vitamina, sa observam o schimbare pozitiva la nivel corporal si mental.Toti stim cum vitamina C este buna la raceala, vitamina E cand avem probleme cu pielea sau parul si vitamina B12 cand avem hemoglobina scazuta. Exista multe exemple cum corpul nostru incearca sa ne alarmeze cand un element lipseste de la regumul nostru alimentar.

 

Ce se intampla cand adaugam vitamina D?

 

Vitamina D nu este mai diferita decat restul vitaminelor. Pentru el tot stim ca este vital pentru o structura osoasa solida. Nu este coincidenta ca medici il prescriu cand avem oase rupte. Nivelul bun de vitamina D creste absorbarea de anumete minerale, cum ar fi calciul. Se recomanda la copii cu diferite probleme legate de oase.

 

Numeroase cercetari arata ca vitamina D este un stimulant clasic de testosteron. Nu intamplator puteti sa il gasiti in doze mai mari in vitamine pentru barbati si stimulatori de testosteron. Aceasta informatie nu trebuie sa speria sexul feminin. Aici vorbim de vitamina care stimuleaza productie naturala de testosteron, care inseamna ca fie care organism o sa produce cat il trebuie.

 

Dar ce exact am mai descoperit despre vitamina D? S-a dovedit ca aceasta vitamina este cel mai bun supliment in preioada de slabire si evidentiere mesei musculare.  

Ce exact se intampla cand dati vitamina D in forma de supliment nutritiv la oameni care deja sun la dieta?

 

Mai mult de jumatate care au participat in experimentul lui Dr. Luisella Vigna, au fost cu greutate mult peste limita sanatoasa si au avut un progres mai mare cand au adaugat vitamina D la dieta sa. Aceste rezultate au fost prezentate in Praga la Congresul European despre problema cu obezitatea.

 

Dr.

Vigna face experiment cu 400 de persoane supraponderale care au fost cu index de grasime (BMI) peste 30. Nivelul lor de vitamina D a fost scazut.
 

Participanti au soft impartiti in trei grupe. Primi au primit placepo (calciu, ceuloza, maltodextrina sau alt supliment usor de digerat, care nu influenteaza metabolismul). Grupul doi a primit 25.000 de unitati de vitamina D pentru o luna, iar grupul doi a primit 100 000 de unitati penru aceas perioada.

 

Toate trei grupe au tinut si regim alimentar cu putine calorii.

Rezultatele:

Bineinteles ca oameni care au luat doze moderate sau inalte de vitamina D, au aratat la examinarea nivele ridicate de aceasta vitamina. Cu variatia in cantitatile de suplimentul si efectul de slabit au fost diferit pentru toate trei grupe. Mai jos aveti diagrama cu rezultatele acumulate:

Concluzie:

„Datele prezente arata ca la oameni supraponderale cu nivel scazut de vitamina D si lipse de varietate de mancare calitativa, suplimentele ajuta pentru pierderea grasimilor si

imbunatatesc eficienta dietei cu calorii reduse”- scriu cercetatori

 

V-ati intrebat vre o data care alimente sunt bogate de vitamina D?

 

Lucrurile sunt foarte relative, fiind ca vorbit de alimente cu o calitate diferita si valori, care sunt influentate de la multime de factori la cultivarea, productia si varietate de alimentul specific. Dar daca trebuie sa listam cele mai cunoscute, as putea rezuma variantele pana la urmatoarele:
 

Ouale sunt ceva mai mult decat o sursa de proteine. Galbenusul contine o multime de acizi grasi si vitamine liposolubile(din care si vitamina D). Ouale sunt perfecte pemtru un regim sanatos fara importanta daca este vorba de dieta speciala pentru sportivi sau oameni obisnuiti care doresc sa mananc sanatos. Ele nu contin carbohidrati si sunt refinate greu.  

Peste ca somon, cod sau ton contine cantitati bune de vitamina D. Si chiar daca nu sunt foarte populari la noi, puteti sa le consumati o data pe saptamana.

Uleul derivat din ficat de pestele cod este un produs care putem sa clasificam linistiti ca 2 in 1, fiind ca este un supliment care contine acizi grasi dar in aceas timp ofera si vitaminele A si D.  

Avand in vedere faptul ca vitamina D de la Cod liver oil-a este in cea mai naturala forma posibil si tinand cont ca vine intr-o forma de softgel muale, putem sa stabilim ca acest supliment este forma cea mai concentrata si in aceas timp cea mai usoara de asimilat care a existat vreodata. Este recomandat sa luati acest supliment cu sau in apropiere de perioada de mancare pentru un efect optim.
 

Ce altceva?
 

Uleuri, branzeturi specifice, produse lactate si carne rosie tot pot fi o sursa de vitamina pretioasa. Este bine sa adaugati aceste alimente in dieta dvs.  

Daca doriti sa profitati din plin de la metabolismul si dieta dvs, este recomandat sa luati vitamina D suplimentar.

.
Produse recomandate de BODYTIME
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Produse mentionate
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2022 bodytimero.com