Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Creierul dumneavoastra lucreaza mai bine după doua zile de vinpocetina

Creierul dumneavoastra lucreaza mai bine după doua zile de vinpocetina

Vinpocetina funcționează și la persoanele normale, sănătoase. În urmă cu douăzeci și cinci de ani psihologii de la Universitatea din Leeds au publicat rezultatele unui studiu care sugerează că acest lucru este adevărat. Este singurul studiu legat de efectul vinpocetinei asupra oamenilor sănătoși pe care am reușit să-l găsim.

Vinpocetina (formulă structurală arătată mai jos în partea dreaptă) este cunoscută de asemenea sub numele de etil apovincaminat. Este un analog semisintetic al vincaminei, un alacaloid găsit în planta Vinca minor (formulă structurală arătată mai jos în partea stângă). Vinpocetina a fost disponibilă de ani de zile în produse precum Intelectol, care ar trebui să îmbunătățească funcționarea creierului.

Multe cercetări au fost efectuate asupra vinpocetinei, dar majoritatea acestora implică cercetarea de bază. Aproape toate cercetările făcute pe oameni, pe care am reușit să le descoperim, implică persoane cu vase sanguine calcifiate în creier sau pacienți care își revin după un atac cerebral. La aceste persoane vinpocetina sporește furnizarea de sânge către creier și îmbunătățește funcțiile memoriei.

                                 

Psihologii britanici au făcut un experiment la mijlocul anilor 80, în care au dat femeilor sănătoase cu vârstele cuprinse între 25 și 40, o doză zilnică de 10, 20 sau 40 mg de vinpocetină sau un placebo timp de două zile. Subiecții au luat o doză la ora 8 dimineața și cealaltă doză la ora 2 după-amiaza. La sfârșitul acelor două zile cercetătorii au testat funcționarea creierului a femeilor rugându-le să recunoască unele combinații pe ecranul computerului.

Combinațiile nu erau dificile, iar femeile au făcut foarte puține greșeli. Și vinpocetina nu a avut nici un efect asupra numărului de greșeli făcute. Ceea ce a făcut a fost să mărească viteza cu care femeile erau capabile să recunoască o combinație. După administrarea dozei de 40 mg femeile s-au descurcat mult mai bine decât după consumarea placebo-ului.

                                   

Așadar vinpocetina ajută creierele oamenilor sănătoși să lucreze mai repede. Procesarea informației decurge mai rapid ca și rezultat al alcaloidului.

 Deci cum pot jucătorii de echipă, șoferii sau studenții care dau examene reacționa la vinpocetină? Nu știm. De la publicarea studiului britanic în Jurnalul European de Farmacologie Clinică din 1985 nici un alt studiu care să arate efectele vinpocetinei asupra oamenilor sănătoși nu a fost făcut.


De la echipa Bodytimero.com.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2022 bodytimero.com