Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Top 5 remedii natuarale de a combate depresia

Top 5 remedii natuarale de a combate depresia

Senzația de tristete, sau ceea ce am putea numi "deprimare", ni se întâmplă tuturor, cel putin o data in viata. Senzația trece, de obicei, după un timp. Cu toate acestea, persoanele cu o tulburare depresiva majora- depresie clinica - găsesc că starea lor interfereaza cu viata de zi cu zi. Depresia, de asemenea, cunoscută sub numele de depresie majoră, depresie clinica sau tulburare depresivă majoră este o boală medicală care provoacă o senzație constantă de tristețe și lipsă de interes. Depresia afectează modul în care persoana se simte, se comportă și gândește.  Depresia poate duce la probleme emotionale si fizice. De obicei, oamenilor care sufera de depresie le este greu să efectueze activitățile lor de zi cu zi, iar unii ajung sa simtă/gandeasca că viața nu merită trăită.   Depresia nu este uniformă. Semnele si simptomele pot fi experimentate de către unii suferinzi și nu de alții. Cat de severe sunt simptomele și cât de mult timp a trecut de cand le are, depinde de individ și boala lui. Mai jos gasiti o listă cu cele mai frecvente simptome:
  Un sentiment constant de tristețe, anxietate și gol interior Se stabileste un sentiment general de pesimism (paharul este intotdeauna pe jumătate gol)  Persoana se simte fără speranță  Persoanele pot simti agitatie interioara  Bolnavul poate experimenta iritabilitate  Pacientii pot pierde interesul pentru activitati sau hobby-uri de care s-au bucurat odată  El / ea ar putea pierde interesul pentru sex  Nivelurile de energie se simt mai mici, se instaleaza oboseala  Multor persoane cu boli depresive le este greu să se concentreze, sa-si aminteasca detalii și să ia decizii  Somnul este perturbat - persoana poate dormi prea putin sau prea mult  Obiceiurile alimentare se pot schimba - bolnavul poate manca fie prea mult sau sa nu aibe pofta de mancare Pot apărea gânduri de sinucidere - unii ar putea chiar acționa in acest sens Bolnavul se poate plânge mai mult de: dureri, dureri de cap, crampe sau probleme digestive. Aceste probleme nu se amelioreaza cu tratament.   Un plan de tratament pentru depresie poate include terapii complementare și alternative. Studiile preliminare sugereaza ca unele suplimente nutritive pot reduce simptomele de depresie la unii oameni. Este important să vorbiti cu doctorul dumneavoastra cu privire la cele mai bune moduri de a utiliza aceste terapii în planul de tratament general.  Aceste suplimente pot ajuta la reducerea simptomelor:

5-HTP
  5-HTP regleaza nivelul de serotonina din organism, care este o substanta chimica vitala din creier, ce controleaza starea de spirit, pofta de mancare, si nivelul de stres.Folosirea regulata a 5HTP ajuta la furnizarea unei perspective mai pozitive, promovează relaxarea, calmul și un control mai mare asupra poftei de mancare.
GABA
GABA este cel mai important și abundent neurotransmițător inhibitor în creier (este de fapt un aminoacid clasificat ca un neurotransmițător). Acesta ajută la inducerea relaxarii și a somnului siacționează ca un balansier pentru creier unde excitarea creierului este echilibrată de inhibiție. GABA actioneaza ca un neurotransmițător în sistemul nervos central, este esențial pentru metabolismul creierului, ajutând la o bună funcționare cerebrala, anxietate, stres, depresie, epilepsie, îmbătrânire și boala Parkinson. 
L-triptofan
Aminoacidul  L-triptofanul este un precursor din care corpul produce serotonină, care joacă un rol important în promovarea relaxării, somnului odihnitor și dispoziției pozitive. Mulți oameni sunt deficitari în acest aminoacid important, deoarece cea mai buna sursa al acestuia este complexul de carbohidrati, de multe ori lipsind in dietele moderne. L-triptofan este un precursor pentru serotonina si melatonina, atât de important pentru starea de spirit, somn și multe alte funcții biologice.

Rhodiola Rosea
Planta Rhodiola poate fi eficienta pentru îmbunătățirea starii de spirit și atenuarea depresiei, ea fiind folosita de secole în Medicina tradițională chineză, precum și în Rusia și Scandinavia pentru a face față unui climat aspru și  stilului de viață stresant. Studiile au arătat că poate îmbunătăți performanța mentală și fizică și poate reduce, de asemenea, oboseala și poate imbunatati memoria.

St. John's wort (Sunătoarea)
Sunătoarea poate ajuta unele tipuri de depresie si este similara tratamentului cu antidepresive pe baza de prescriptie medicala, insa dovezile nu sunt definitive.    .
ATENTIE! Dacă vă simțiți deprimat sau aveți simptome de depresie, este important să ii spuneți medicului dumneavoastră. Depresia, de obicei, nu merge mai departe pe cont propriu. O prima vizita la doctorul dumneavoastra, este primul pas spre tratament. .
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com