Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Trei grame de D-aspartic Acid ridică nivelurile de testosteron cu pana la 40%

Trei grame de D-aspartic Acid ridică nivelurile de testosteron cu pana la 40%

Consumarea unui supliment care este bazat pe un aminoacid găsit în mod natural în corp crește producția hormonului mesager LH și producția testosteronului în glanda pituitară și testicule care dezvoltă mușchii, prin sporirea producției celulare a moleculelor de semnalizare care controlează secreția de testosteron și LH.Acidul D-aspartic este format atunci când enzima aspartat racemază convertește acidul L-aspartic în acid D-aspartic  în testicule și alte glande. Acest aminoacid joacă un rol important în producerea spermatozoizilor șia hormonului sexual. De aceea compania farmaceutică italiană Pharmaguida vinde acest aminoacid în produse ca Dadavit, care este intenționat bărbaților infertili.Cercetătorii au dat câtorva zeci de bărbați cu vârstele cuprinse între 27 și 37 de ani o doză zilnică de 3.12 grame de acid D-aspartic timp de douăsprezece zile consecutive. Altor douăzeci de bărbați le-a fost dat un placebo. Nivelul testosteronului subiecților care au primit suplimentul a crescut cu până la 42%  după cele douăsprezece zile, după cum arată tabelul de mai jos. Nivelurile LH au crescut cu până la 33%.
Italienii au studiat mecanismul implicat folosind șoareci. Șoarecilor le-a fost dat acest aminoacid în apa lor de băut. Figura de mai jos arată efectele celor douăsprezece zile de administrare a suplimentului având în vedere concentrația aminoacidului în glanda pituitară și testiculele șoarecilor.

În glanda pituitară, acidul D-aspartic a mărit concentrația de cGMP. cGMP este o moleculă de semnalizare – sau mesager secundar – care transferă mesaje în celulele pituitare de la alți hormoni mesageri la ADN. Mai mult cGMP înseamnă mai mult LH. În testicule, acidul D-aspartic joacă un rol asemănător cu cel al moleculelor de semnalizare cAMP, prin care acidul D-aspartic sporește secreția testosteronului.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2019 bodytimero.com