Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Traiti mai mult cu o singura pastila de multivitamine pe zi

Traiti mai mult cu o singura pastila de multivitamine pe zi

Dacă luați regulat un supliment cu multivitamine și minerale, probabil veți trăi cu zece ani mai mult. Cel puțin, așa a aratat un studiu de la Universitatea din Utah, publicat recent în Jurnalul American de Nutriție Clinică. Cercetătorii au descoperit că oamenii care consumau un supliment conținând un plus de micronutrienți în fiecare zi aveau telomerii mai lungi.

Telomerii sunt localizați la capătul cromozomilor dumneavoastră, cele mai mari părți componente ale ADN-ului dumneavoastră. Priviți această poză. Modelul X este o pereche de cromozomi; capetele albastre sunt telomerii.

Atât timp cât aveți telomeri la capetele cromozomilor voștri, celulele voastre pot continua să se dividă. De fiecare dată când are loc diviziunea celulară, telomerii se micșorează. Se uzează. Cu cât telomerii dumneavoastră sunt mai lungi, cu atât mai mare speranța de viață biologică, conform teoriei.Cercetătorii au măsurat lungimea telomerilor din celulele sanguine albe de la aproximativ 600 de voluntari cu vârste cuprinse între 35 și 75 de ani. Dintr-un chestionar pe care voluntarii l-au completat, cercetătorii au dedus care dintre ei au consumat suplimente nutriționale și cantitatea de micronutrienți obținută din mâncare.În medie, cei care au luat suplimente cu multivitamine aveau telomeri cu 5% mai lungi decât telomerii celor care nu au luat suplimente. Aceasta înseamnă că vârsta lor biologică era cu zece ani mai tânără. Figura de mai jos arată efectul consumului de suplimente cu vitamine în general și efectul consumului de suplimente cu vitamine care sunt vândute ca suplimente complete cu multivitamine.Suplimentele care conțin doar vitaminele B, vândute de obicei ca reducătoare de stres, nu au nici un efect asupra lungimii telomerilor.
Preparatele cu multivitamine care conțin antioxidanți pe de altă parte au fost mai bune decât celelalte tipuri de multivitamine.Telomerii voluntarilor care au luat multivitamine antioxidante erau cu 8% mai lungi decât în mod normal.Unii dintre ei au luat suplimente care conțineau doar câțiva micronutrienți. Aceștia nu au avut nici un efect. Pastile care conțin doar fier de fapt scurtează telomerii. Suplimentele cu un plus de B12 au fost o excepție. Acestea lungesc telomerii.Studiile umane recente de lungă durată au arătat că vitaminele antioxidante au efecte ușor negative. Doze mari de vitmina A și E de exemplu, subminează efectele pozitive ale exercițiului fizic asupra sensibilității la insulină, conform unui articol recent al nutriționiștilor germani în PNAS. Suplimentele cu un conținut de seleniu măresc șansele de a dezvolta diabet zaharat. Suplimentele cu un conținut de acid folic măresc riscul pentru prostată și cancer al tractului digestiv. Dar majoritatea studiilor au fost făcute pe oameni care au consumat suplimente conținând niveluri înalte de unul sau mai mulți micronutrienți pentru o perioadă lungă de timp. Multivitaminele oferă o gamă completă de minerale și vitamine în cantități mai mici.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2019 bodytimero.com