Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Rhodiola rosea, "radacina de aur"

Rhodiola rosea, "radacina de aur"

      Rhodiola rosea este o plantă cunoscută şi folosită de multă vreme în Siberia Centrală pentru efectul său de îmbunătăţire a performanţelor fizice şi mentale şi sexuale.

  Rhodiola Rosea  sprijină sistemul nervos având proprietăţi anti-depresive, este cardioprotector, normalizând frecvenţe cardiacă după efort intens. De asemenea, stimuleaza capacitatea de adaptare la stress, regleaza tensiunea arteriala si a ritmului cardiac,si mai ales, creste capacitatea de efort fizic si reduce perioada de recuperare dupa efort intens prin efect anabolizant (stimuleaza sinteza proteinelor fara efectele adverse ale steroizilor anabolizanti)   Cu ani în urmă, cercetătorii ruși au descoperit că animalelor de laborator cărora li se dăduse Rhodiola rosea puteau înota mai mult timp.  In 2004, Eric Noreen de la Colegiul Gettysburg a studiat efectele Rhodiola rosea consumată într-o singură doză. Noreen a experimentat cu 20 de studente active din punct de vedere fizic care au fost ”recrutate de la cursurile de ciclism în sală din campus”. Studentele au trebuit să cicleze o simulare de 10 km de două ori. Traiectoria programată includea un număr de dealuri și pante cu valori între 1-5 %. O dată studentelor li s-a dat un placebo înainte de cursă, și a doua oară li s-a dat un supliment cu 3 mg extract de Rhodiola rosea la greutatea corporală. Extractul folosit conținea 3% rosavin și 1% salidroside.
Subiecții au ciclat 10 km în 25.4 min după consumul de Rhodiola rosea. Cele care au luat placebo au avut nevoie de 25.8 min pentru a termina cursa. Conform cercetătorilor, efectul a fost probabil substanțial.  În timpul cursei simulate, studentele erau mult mai puțin obosite după consumul de Rhodiola rosea.  În timpul cursei, concentrația enzimei alfa-amilază din saliva studentelor era mai ridicată după consumul de Rhodiola rosea. Acest lucru sugerează un efect solidar, însemnând că sistemul nervos a stimulat mușchii mult mai puternic după consumul de Rhodiola rosea.
 Rhodiola rosea reduce oboseala, planta permite corpului să elibereze mai multe endorfine calmante sau face receptorii pentru endorfine mult mai sensibili.  creste capacitatea de utilizare a oxigenului celular Este de mare ajutor in curele de slabire prin activarea lipazei, enzima cu rol cheie in metabolismul lipidic, reduce toxicitatea hepatica produsa de chimioterapie, are efecte anti-imbatranire, deci nu exageram daca spunem ca este o planta-minune.  .
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2019 bodytimero.com