Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Mai mult magneziu inseamna mai mult testosteron si IGF-1

Mai mult magneziu inseamna mai mult testosteron si IGF-1

Oamenii mai în vârstă au concentrații mai mari de testosteron și IGF-1 în sânge, cu cât au nivelul magneziului mai ridicat. Medicii de la Spitalul Universitar din Parma au ajuns la această concluzie datorită unui studiu făcut de ei care va fi publicat în curând în Jurnalul Internațional de Andrologie. Aproape patru sute de oameni cu vârsta de peste 45 de ani au luat parte la acest studiu.

Pentru că mâncăm din ce în ce mai puține legume, nuci, fasole și cereale integrale și pentru că acestea sunt cele mai bune surse de magneziu, rația noastră de magneziu scade. Aceasta poate însemna de asemenea că nivelul testosteronului la bărbați scade potrivit unor studii. Anul trecut cercetătorii turci au publicat rezultatele unui alt experiment, în care ei au reușit să ridice nivelul testosteronului atleților, administrându-le câte un gram de sulfat de magneziu în fiecare zi.



Un supliment clasic care conținea magneziu pentru a sprijini nivelul testosteronului a fost ZMA-ul lui Victor ”Balco” Conte. Z-ul era pentru zinc, M-ul pentru magneziu iar A-ul, hmm...A-ul era acolo doar de distracție.

Indicațiile că suplimentarea cu magneziu are un efect pozitiv asupra hormonilor anabolici au fost consolidate cu un studiul italian. Cercetătorii au măsurat cantitatea totală de testosteron, IGF-1 și magneziu în sânge a subiecților masculini vârstnici. Graficul de mai jos arată relațiile pe care cercetătorii le-au înregistrat. Și da, relațiile au fost semnificative din punct de vedere statistic.

Cercetătorii bănuiesc că procesele inflamatorii și deteriorarea sporită datorată radicalilor liberi inhibă producția de testosteron. Ei cred că inflamarea se agravează cu cât nivelul magneziului este mai scăzut. Ei presupun că acest lucru se întâmplă din cauza enzimelor antioxidante care au nevoie de magneziu, iar celulele ar putea elibera mai puțini factori inflamatori dacă ar conține mai multe molecule de magneziu. Cea din urmă este o supoziție: cercetătorii nu au o dovadă care să stea la baza teoriei lor.



”Avem nevoie de studii longitudinale și de intervenție pentru a stabili dacă nivelurile de magneziu pot prezice deficiența anabolică și dacă suplimentarea cu magneziu este o strategie concludentă pentru a încetini declinul hormonilor anabolici observat la bărbații în vârstă”, au concluzionat cercetătorii.



Din câte știm noi, bărbații din acel studiu nu au folosit suplimente. Deci ar fi trebuit să obțină magneziul din alimentele pe care le-au mâncat.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com