Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Miostatina

Miostatina

Manipularea proteinei miostatină a devenit mult mai ușoară. În Jurnalul Științei Animale, cercetătorii de la Universitatea Agrară Sichuan din China descriu modul în care au făcut porci mai musculoși injectându-le de patru ori miostatină. Ca rezultat al acestor injecții, sistemul imunitar al porcilor a degradat miostatina.

Miostatina este produsă de celulele mușchilor pentru a limita propria lor dezvoltare. Cu cât mușchii dumneavoastră produc mai multă miostatină cu atât mai greu veți dezvolta masa musculară și cu atât mai ușor este degradată. De aceea cercetătorii studiază metode pentru a dezactiva miostatina. Companiile farmaceutice testează deja obstacole ale miostatinei în speranța de a găsi căi pentru tratarea bolilor musculare. Dar marea parte a cercetării miostatinei are loc de fapt în universitățile agrare, unde cercetătorii încearcă să ajute fermierii care cresc animale, prin dezvoltarea somonului, vitelor, găinilor și porcilor la mărimi monstruoase. Vitele sunt deja acolo – albastrele belgiene de exemplu – pentru că printr-o anomalie a naturii ele nu produc miostatină, așa cum arată imaginea de mai jos.



Chinezii au experimentat cu o tehnică simplă: au stimulat microorganisme pentru a produce miostatină și au injectat 1mg sau 4mg din această proteină în porci în zilele 1, 14, 28 și 42 a experimentului care a durat 84 de zile. Sistemul imunitar al porcilor a considerat proteina ca străină și a produs anticorpi pentru a neutraliza miostatina. Cantitatea de anticorpi produsă este reprezentată în figura de mai jos.



Genele din celulele mușchilor care produc miostatină au început să lucreze mai puțin în urma injectării cu miostatină.



Rezultatele au fost predictibile. Tabelul de mai jos arată că animalele au pierdut grăsime și au obținut mușchi. Deși nu a fost spectaculos, efectul este semnificativ. Injecțiile de 4 mg au funcționat la fel de bine ca și cele de 1 mg.



Există multe speculații în presă în ceea ce privește folosirea noilor substanțe stimulante de către atleți, spre exemplu tehnici care implică manipularea genetică. În realitate aceste tehnici sunt deseori nepotrivite pentru uzul uman. Ceea ce funcționează în laborator, este deseori prea complicat pentru a fi folosit de către oameni. Dar dacă o tehnică este suficient de simplă pentru a fi folosită de fermierii care cresc animale, atunci ar trebui să fie potrivită pentru atleți. Nu va trece mult timp până când vom vedea manipularea miostatinei în lumea dopajului.

De fapt, ne întrebăm: oare mafia hormonilor deja își face de cap cu miostatina?
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com