Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Cum poate Beta-Alanina sa va extindă speranta de viata

Cum poate Beta-Alanina sa va extindă speranta de viata

Beta alanina nu este doar un respectat supliment ergogenic pentru atleți. Începe să arate ca un supliment pentru longevitate de asemenea. Profesorii de biologie moleculară de la Universitatea California de Sud în Los Angeles au găsit indicații că Beta-Alanina poate diminua efectele negative ale glucozei.

Corpul uman nu este construit pentru a consuma cantități mari de glucoză. Cu cât nivelul de glucoză este mai mare, cu atât mai avansate vor fi produsele finale de glicare [AGE-uri] produse de corpul dumneavoastră. AGE-urile sunt compuși care grăbesc procesul de îmbătrânire.



Unul din primii pași în acest proces este acumularea compușilor precum methylglyoxal [formula structurală mai jos, stânga]. Methylglyoxal este eliberat atunci când celulele transformă glucoza în energie. Este toxic oricum, dar de asemenea cauzează sintetizarea unui alt produs final de glicare carboxymethyllysine [CML, formula structurală mai jos, dreapta]. AGE-urile se atașează de aminoacizi în țesuturi și formează structuri de care corpul nu se poate descotorosi. Prin urmare, organele încep treptat să piardă abilitatea de a funcționa.



Cercetătorii au vrut să afle dacă, carnosina, o dipeptidă produsă de celule din Beta-Alanină, poate încetini acest proces. Ei au făcut experimente pe bacteria Escherichia coli, pe care au expus-o la o concentrație ridicată de glucoză [GLU] pentru a spori formarea AGE-urilor și pentru a induce moartea bacteriei. E. Coli care a fost supusă la carnosină de asemenea a fost mai puțin susceptibilă să moară.



Adăugarea carnosinei [CAR] la bacterii a redus producția de AGE carboxymethyllysine [CML]. Când cercetătorii au expus bacteria E. coli la methylglyoxal, carnosina a făcut compusul mai puțin toxic.



Cercetătorii englezo-ruși care au arătat acum un deceniu în experimente pe animale cum carnosina extinde speranța de viață, numesc carnosina un „geroprotector’’. Ei nu au fost siguri de felul în care funcționează carnosina, dar americanii cred că studiul lor a ajutat cel puțin la elucidarea unei părți a mecanismului.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com