Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Bulking -> cresterea in greutate

Bulking -> cresterea in greutate

 Bulking (cresterea in greutate) practic - renunta la desert pentru a castiga masa musculara de calitate.

 Construirea musculara si afisarea pe scena – in concurs si in beneficiul unei multimi de spectatori impresionati - este o preocupare ce creaza dependenta.

 Intr-adevar, odata intrat in lumea culturismului, un concurent este reticent sa mai iasa de pe scena si va continua sa se antreneze, intr-o anumita masura, pentru tot restul vietii. Impreuna cu o dependenta de culturism, in natura sa competitiva, un culturist se antreneaza pentru a bate competitia si pentru a ramane in top. Pentru a ramane competitiv acest culturist trebuie sa isi construiasca atat de multi muschi bine proportionati cat le sustine corpul, fara a pierde aspectul estetic.

ATSA INSEAMNA O SUCCCESIUNE DE FAZE DE SUCCES DE CRESTERE A MASEI IN EXTRASEZON, PRIN CARE CULTURISTUL ISI CLADESTE DRUMUL PRIN CLASIFICARE CA SA-SI ASIGURE RAVNITUL LOC SI SA-SI MENTINA POZITIA.

Pentru multi culturisti extrasezon inseamna cantitati mari de alimente. Si daca este ceva ce unui culturist experimentat ii place mai mult decat sa se antreneze pentru a castiga, este sa manance.



 Antrenamentele grele – atat cardio cat si cele cu greutati -  epuizeaza rezervele de energie. Prin urmare, un culturist care se antreneaza din greu are mereu un apetit sanatos, ceea ce face ca rigorile de calorii scazute din perioadele dinainte de concursuri sa fie un exercitiu de lunga durata si de auto-disciplina.

TOTUSI IN EXTRASEZON ADESEA ESTE UTILIZAT UN REGIM ALIMENTAR FARA RESTRICTII,

adesea in detrimentul dezvoltarii musculare pentru care culturistul si-a petrecut o mare parte din an punand efort sa o realizeze si sa o mentina.
Notiunea de “extrasezon” este un termen impropriu. Mai degraba decat a lua o pauza de la un program dedicat de antrenamente dinainte de concurs – unde contrar credinteti populare, masa musculara poate fi dobandita – extrasezonul ar trebui sa te  prinda in joc mai mult decat oricand. Cu toate ca o pauza placuta si savurata de la cerintele stricte dinainte de concurs are totusi o importanta cruciala pentru cei ce doresc sa-si construiasca o masa musculara de calitate.

 Un extrasezon ratat adesea poate duce la antrenamente mult mai grele pentru culturist in sezonul de concursuri.

MAI SIMPLU SPUS, EXTRASEZONUL NU TREBUIE SA FIE FOLOSIT CA SCUZA PENTRU A REDUCE ANTRENAMENTELE SI SARGUINTA ALIMENTARA.

Si nu face nici o greseala, sa iti iesi din forma in extrasezon (17%+grasime corporala la barbati si 39%+grasime corporala la femei) poate in multe forme sa restrictioneze cresterea musculara. Dar, ai putea intreba, oare greutatea corporala din extrasezon nu sustine ridicari mai grele si ca rezultat castigarea masei musculare?



La un moment dat (in jur de 15% grasime corporala pentru barbati), dar dupa acest punct nivelul de crestere a masei se va opri. Deci, de ce sa pastrezi o acumulare excesiva de grasime in programul de crestere a masei musculare din extrasezon? Si cum poate campionul aspirant sa se asigure ca castigul masei de calitate este realizat intr-o maniera nontraditionala, bulking curat? Cititi mai departe ca sa aflati.

De ce o abordare non bulking

Fie ca este realizata curat sau murdar cresterea in greutate trebuie pastrata in context; greutatea pe cantar trebuie sa reflecte muschii si nu excesul de grasime. Cu toate acestea, din pacate pentru foarte multa lume bulkingul inseamna sa adauge cat mai multa greutate posibil, indiferent daca o astfel de greutate este sub forma estetica de muschi sau grasime urata pe burta.

Pentru a experimenta castiguri reale, trebuie sa aveti rabdare. Uitati de cresterile cu 9-13 kg pe an (cu exeptia cazului in care fiecare medicament anabolic existent este injectat sau inghitit). Progresele constante de la an la an sunt cheia catre cresterea permanenta a masei. Deci, pentru a asigura cresterea predominanta de muschi si nu de grasime, verificati oglinda inainte sa verificati cantarul.

Importanta castigurilor progresive de masa in extrasezon nu trebuie sa fie exagerata. S-a dovedit ca acumularea excesiva de grasime epuizeaza testosteronul si hormonul de crestere in timp ce promoveaza eliberarea de cortizol. De fapt, un studiu al Institutului de Cercetare din New England in care au fost implicati 1822 barbati a confirmat faptul ca circumferinta taliei este cel mai bun indicator al nivelului scazut de testosteron la barbati.
Cu cat mai multa grasime castigi in extrasezon, cu atat mai putin testosteron va produce organismul si cu atat mai greu va fi sa cresti masa musculara – atat direct, din cauza sintezei proteinelor cat si indirect din cauza nivelului scazut de energie si a agresiunii antrenamentelor.

CELULELE DE GRASIME CONTIN O ENZIMA NUMITA AROMATAZA, AROMATAZA TRANSFORMA TESTOSTERONUL IN UNUL DIN PRINCIPALII ESTROGENI (ESTRADIOL).

Cu toate acestea, marirea depozitelor de grasime nu doar scade nivelul de testosteron, dar si opreste cresterea musculara – testosteronul, la urma urmei, este crucial pentru sinteza proteinelor. Din moment ce muschii activi metabolic ard grasimile, cu cat mai putini muschi avem cu atat mai multa grasime acumulam.

Intr-adevar, cercul vicios al grasimii indus de epuizarea nivelului de testosteron in extrasezon este un motiv major pentru care sa stai relativ neproductiv este o optiune inteleapta atunci cand vrei sa cresti mai multa masa de calitate. In plus, nivelurile ridicate de cortizol care rezulta din excesul adipos contribuie, deasemenea, la depozitarea grasimii.
Un hormon catabolic eliberat in perioade de stres pentru a activa sistemul de lupta al organismului, cortizolul inchide functiile ce nu sunt necesare cum ar fi reproducerea sau sistemul imunitar pentru a permite organismului sa faca fata unor evenimente stresante.

 Din pacate cortizolul inhiba deasemenea si absorbtia aminoacizilor in muschi, perturba productia de testosteron, mareste inflamatia musculara si provoaca pofte alimentare. Cortizolul deasemenea atrage grasimea in anumite parti ale corpului, in special in regiunea abdomenului. Pastrand grasimea corporala la nivel mic, cortizolul si multe consecinte nedorite ale sale pot fi reduse la minim.



BULKINGUL MURDAR – INDOPAREA CU MANCARE DE ORICE MANIERA CRESTE NUMARUL PE CANTAR – DEASEMENEA PRIVEAZA ORGANISMUL DE NUTRIENTI ESENTIALI.

De fiecare data cand corpul este incarcat cu continut ridicat de grasimi si alimente care contin mult zahar care nu sunt favorabile cresterii musculare, aceste alimente concureaza cu substante nutritive valoroase pentru asimilare.

DATA VIITOARE CAND SCUTURI ZAHARUL CE ACOPERA GOGOSILE,

sa fii constient de caloriile goale continute care ar putea sa concureze cu proteinele
anabolice gasite in shake-ul de zer sau pieptul de pui pe care o sa-l mananci. Mai mult decat atat, organismul trebuie sa lucreze extrem de greu sa proceseze o incarcatura calorica excesiva. In timp ce organismul digera si asimileaza o mare cantitate de alimente toxice – saracul ficat trebuie sa faca ore suplimentare pentru a detoxifia alimentele prajite daunatoare si dulciurile incarcate cu chimicale. Asadar, resursele energetice valoroase care ar fi mai bine cheltuite pe sinteza proteinelor si recuperarea musculara nu sunt la fel de eficiente precum ar trebui sa fie.

Energia de formare si nivelurile de motivare, deasemenea pot fi grav epuizate atunci cand ajungi in ghiarele dependentei de fast food. Alimentele sarace in nutrienti nu furnizeaza energie pentru antrenamentele intensive si sunt lent procesate.

CAND UN CULTURIST SE LAUDA CU TOATE DELICATESELE DELICOASE PE CARE LE VA CONSUMA IN URMATORUL EXTRASEZON, INDRUMA-L CATRE ACEST ARTICOL SI ASISTA-L SA DEVINA UN CULTURIST MAI BUN DECAT UN ALT DEZASTRU DIN EXTRASEZON.

Bulking practic

Extrasezonul nu trebuie sa fie un exercitiu plictisitor de manastire. Prin toate mijloacele bucura-te de tratamente ocazionale, dar sigura-te ca cel putin 80% din caloriile tale sunt curate: pui fara piele, legume, orez brun, oua, peste etc.

Respectand regula de 80/20 poti sa te bucuri de extrasezon in timp ce mergi inainte cu progresul in culturism. De asemenea, fa-ti programul balansat, inr-o zi mai multe calorii, urmatoarea zi moderat si asa mai departe (in functie de abordarea care functioneaza cel mai bine pentru corpul tau). Caloriile necesare pentru a sprijini cresterea masei musculare si ridicarea de greutati pot fi consumate fara riscul de a dezvalui o inestetica grasime pe abdoment atunci cand iti dai jos tricoul, fie in pat sau pe plaja.

Exercitiile cardio nu trebuie neglijate niciodata in extrasezon. Beneficiile lor sunt pe mai multe nivele, exercitiile cardio mentin grasimea redusa si imbunatatesc circulatia nutrientilor precum si elimina deseurile din muschi. Nu face greseala pe care o fac multi culturisti in extrasezon prin diminuarea alergatului pe banda la 2-3 sesiuni pe saptamana, pastreaza programul obisnuit de dinainte de concursuri cu 5-6 sesiuni pe saptamana.

Alimentarile mici si dese sunt necesare in extrasezon. Insa, multi culturisti in extrasezon isi asalteaza sistemul digestiv cu un surplus de calorii la fiecare masa; aceasta abordare nu doar suprasolicita capacitatea organismului de a procesa nutrientii de calitate, dar deasemena poate reduce apetitul unei persoane pentru alimentele de calitate necesare constructiei masei musculare.

5-6 MESE PE ZI MARESC SUFICIENT CALORIILE PENTRU SUSTINEREA CRESTERII MASEI MUSCULARE FARA A STIMULA GRASIMEA IN PLUS.

Incorporeaza in dieta o gama completa de suplimente de calitate pentru a asigura toate substantele nutritive necesare pentru a stimula cresterea masei musculare in timp ce acumularea de grasime este tinuta sub control. Urmeaza toti pasii prezentati mai sus si va fi mai usor sa-ti recapeti conditia pentru a invinge competitia.
 
 
 
 
 .
Produse recomandate de BODYTIME
85
.
00
RON
188
.
00
RON
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Produse mentionate
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com