Bodytime Magazin
Bodytime Media
»
»
Algele si beneficiile folosirii suplimentelor nutritive din alge

Algele si beneficiile folosirii suplimentelor nutritive din alge

ALGELE
 
Algele si efectele lor benefice pentru sanatate sunt cunoscute de mult. Dar se vorbeste putin sau chiar deloc despre importanta si rolul benefic pe care algele marine le detin, atat in plan nutritional, cat si in plan medical, cu toate ca ele fac parte in mod obisnuit din alimentatia a sute de milioane de oameni care populeaza Extremul Orient (China, Japonia, Hawaii, Vietnam) sau zonele nordice ale globului (Irlanda, Islanda, Tarile Scandinave etc.). Algele sunt comercializate in magazine cu produse naturiste sau ca suplimente nutritive.
Algele sunt organisme asemanatoare plantelor (doar ca nu au radacini) si folosesc energia soarelui sa-si produca propria hrana prin fotosinteza. Ele capteaza mai multa energie solara si produc mai mult oxigen pe planeta decat toate plantele existente la un loc. Ca si specii, sunt zeci de mii, dar cele mai cunoscute si utilizate de catre oameni sunt algele brune, rosii, verzi si albastre, fiecare avand beneficii diverse pentru sanatate.
Extrem de hranitoare, cu un continut bogat in minerale, oligoelemente, vitamine dar si proteine, sunt cautate si consumate pe scara larga in tari ca Japonia, Korea si China. Continutul mare de iod face ca in aceste tari sa existe putine probleme de sanatate legate de tiroida si gusa pronuntata.
 
Spirulina are abilitatea de a trai in conditii extreme si de aceea are un profil nutritional deosebit. Spirulina contine 62% aminoacizi si este cea mai bogata sursa naturala de vitamina B12, sustine sistemul imunitar, are proprietati anti-virale si anti-cancerigene. Tot ea reface celulele stem aflate in maduva, regularizeaza productia de celule albe si rosii, este bogata in GLA acid gras esential, ajuta la mentinerea unei flore intestinale sanatoase luptand impotriva agentilor patogeni de tip E coli si candida albicans. Spirulina creste salbatic in ape alcaline, din care asimileaza cantitati mari de minerale, in special potasiu, calciu, magneziu, mangan, seleniu si fosfor. Fierul si vitamina K sunt si ele bine reprezentate, facand din spirulina cel mai concentrat aliment vegetal. Ca urmare, spirulina a inceput sa fie “crescuta” in ferme speciale si apoi transformata in supliment alimentar.

Alte efecte pe care le are spirulina asupra organismului uman sunt:
- creste tonusul fizic si psihic, precum si capacitatea de efort fizic si intelectual
- stimuleaza capacitatea de aparare a organismului
- participa la mentinerea glicemiei in limite normale
- administrata cu jumatate de ora inainte de masa, reduce pofta de mancare ajutand in regimurile de slabire
- stimuleaza digestia si tranzitul intestinal
- incetineste procesul de imbatranire



Chlorella pyrenoidosa creste natural in multe iazuri si lacuri cu apa dulce. Atunci cand este produsa pentru consumul uman, este crescuta in iazuri cu ape minerale si strict monitorizata, pentru a se evita contaminarea cu alte microorganisme. Chlorella pyrenoidosa se reproduce rapid in lumina naturala puternica a soarelui.
 
Chlorella,  numita alga smarald, contine vitaminele C si E, minerale cum ar fi fier si zinc.  Stimuleaza sistemul imunitar, detoxifica organismul, previne aparitia bolilor degenerative.Chlorella pyrenoidosa contine o cantitate importanta de clorofila si aminoacizi. Clorofila este un nutrient important pentru constructia si regenerarea tesuturilor, imbunatatind oxigenarea la nivelul sangelui si stimuland producerea celulelor rosii ale sangelui. Ajuta si la eliminarea toxinelor din corp si indeparteaza metalele grele. Aminoacizii sunt constructori importanti ai proteinelor, esentiali pentru aproape orice functie a organismului. Chlorella pyrenoidosa contine 18 aminoacizi, care includ toti aminoacizii esentiali.
In Japonia, Chlorella este declarata aliment de interes national.


Kelp- Alga bruna este utilizata de secole atat in alimentatie cat si cu scop curativ. Nu intamplator, in secolul al XIII-lea in China a fost emis un ordin prin care toti cetatenii erau obligati sa consume o anumita cantitate de varza marina pentru mentinerea sanatatii. La baza proprietatilor unice ale algelor brune regasim compozitia lor biochimica rara. S-a dovedit stiintific ca laminaria nu asimileaza doar substante biologic active ca iodul, manitol (polialcool), laminarina (polizaharida), acizii grasi polinesaturati omega-3, derivatii clorofilei si substantele specifice algina si fucoidina, ci le contine intr-o proportie ideala pentru organismul uman. Cantitatea de microelemente prezente in alga bruna depaseste continutul acestora in plantele terestre.

Alga bruna incetineste dezvoltarea aterosclerozei si scade continutul de colesterol din sange. O cantitate mare de polizaharide din alga bruna are proprietatea de a creste  in volum, de a excita terminatiile nervoase ale invelisului mucos al colonului, ceea ce stimuleaza peristaltismul si favorizeaza evacuarea. De asemenea polizaharidele culeg toxinele si le elimina din organism.



Algele consumate in stare naturala, asa cum sunt comercializate in capsule, nu au efecte adverse, ci reprezinta adevarate leacuri care dau organismului sanatate si vigoare. Cititi prospectul pentru fiecare produs si veti fi uimiti de puterea miraculoasa a algelor. Cu un continut proteic bogat, algele ar putea deveni hrana viitorului.
Daca v-a placut acest articol, Va rugam sa votati
Comentarii
SCRIE UN COMENTARIU
Nume/Username *
E-Mail *
Introduceti codul (*)
Comentariu *
Reclama
Sondaj de opinie
De cate ori pe saptamana va antrenati?
Mai putin de 2 ori
Intre 2 si 4 ori
Intre 4 si 6 ori
Intre 6 si 8 ori
Peste 8 ori


Ultimele comentarii
Interesant
Reclama
Copyright © 2007 - 2024 bodytimero.com